In de Barte mei 2017

Wij kregen de droeve mededeling dat ons erelid Foppe Bosma is overleden. Jaren heeft hij zijn beste krachten gegeven aan Halleluja, eerst als trombonist en later bij het slagwerk en ook jarenlang als bestuurslid. We wisten dat hij ernstig ziek was, maar dit komt toch altijd nog onverwacht. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe bij dit grote verlies. Ter herinnering aan Foppe hebben we op onze repetitie het lied “Blijf bij mij Heer” gespeeld.

 

IMG 1251

Onze jeugd had het heel erg druk de afgelopen periode. Naast hun normale sportactiviteiten en het huiswerk moesten ze flink aan het oefenen met de muziek. De bejaardensoos had de jeugd uitgenodigd om op 6 april bij hen te spelen en dan wil je aan alle pake’s, beppe’s en andere familieleden en toehoorders natuurlijk wel iets goed laten horen. De jeugd speelde samen enkele nummers en ook apart of in een duet. Spannend om te doen voor publiek. Maar zo kon ieder op zijn eigen niveau kunnen laten horen wat hij/zij al in z’n mars heeft. Op de foto spelen Mart en Jardi samen op hun bariton.

Op 7 april speelden Tija, Wieke, Finnie, Mart en Jardi mee in Surhuisterveen bij het Spavo4Kids. Ook dit vergde nog al wat oefening want er moesten behoorlijk wat stukken worden gespeeld. Samen met de jeugd die het toneelgedeelte voor haar rekening nam werd De Vuilnisboot uitgevoerd. En er was ook een aandeel van niemand minder dan Iris Kroes, die harp speelt en ook heel mooi kan zingen. En wie wil nu niet met haar het podium delen !  De jeugd speelde in een heel groot orkest en dat was natuurlijk wel even wennen. Bovendien moesten ze heel erg op de dirigent letten om op het juiste moment de muziek in te zetten en weer te stoppen. Maar met z’n allen hebben ze de piraten die de zee erg vervuilden geleerd dat je dat absoluut niet mag doen en dat je je rommel zelf altijd op moet ruimen.

Op 21 april doen we (de hele brassband dus) mee aan het Gouden Spikerfestival in Ureterp. Daar zijn we nu druk voor aan het repeteren met extra repetities, sectierepetities en alles wat er verder bij komt. Het solistische nummer wordt gespeeld door onze trombonist Jan Anne de Boer. We doen ons best en dat moet genoeg zijn. Op het moment dat u dit leest is dat festival al achter de rug en in het volgende nummer van De Barte zal er een verslag van staan.      

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen