In de Barte september 2017

Op 21 april hebben wij meegedaan aan het Gouden Spikerfestival in Ureterp. Het is al even geleden, maar onze herinneringen zijn nog vers en ook heel positief. We hebben er vaker aan meegedaan maar tot nu toe slechts 1 keer een prijs gewonnen. Dat was enkele jaren geleden toen Jan Anne de Boer op de trombone de eerste prijs won als solist. Maar deze keer wonnen we niet 1, niet 2 maar wel 3 prijzen !!! Jan Anne won nu een bronzen prijs als solist, we wonnen een bronzen prijs voor het verplichte nummer dat alle bands moesten spelen en we wonnen de bronzen spiker voor het gehele optreden !!! Voor ons voelde het als goud, daar konden we dus mee thuis komen, nadat we eerst uitgebreid feest hadden gevierd, waarbij bleek dat in de 2 bekers ook bier paste.

Toen wij de mars speelden werden we nog getrakteerd op een verrassing. De normale verlichting viel uit en in plaats daar van konden wij “genieten” van flitsende en constant bewegende discoverlichting. En dan valt het niet mee om je muziek te lezen. Maar onze dirigent bleef rustig en we hebben de mars uitgespeeld. Van de jury kregen we speciale complimenten voor onze trombones, onze euphoniums, onze altsectie en onze bugel. Dus Petra, je bent vaker welkom bij ons.

image1

Op de foto ziet u, van links naar rechts, Jan Anne de Boer met zijn solistenprijs, Tija de Boer met de prijs voor het verplichte werk en onze voorzitter Johan Wedzinga met de Spiker voor het geheel.  

Je zou zeggen : nu is jullie prijzenkast nog beter gevuld. Helaas hebben we daarbij een probleem omdat vele generaties houtwormen zich te goed hebben gedaan aan onze prijzenkast. Dus, hebt u toevallig nog een mooie kast die geschikt (te maken) is als prijzenkast en die u aan het muziekkorps zou willen schenken, neem dan even contact met ons op. Alvast bedankt. En wellicht komen we dan bij de overdracht u als dank een mooie serenade brengen.    

Op 2 juli hebben we, samen met de brassbands van Rottevalle en De Tike, gespeeld bij het Paviljoen aan De Leyen. Dat was een prachtige happening. Ruim 60 muzikanten, mooi zomerweer, veel publiek en aan het water. Wat wil je nog meer. Dat is zeker voor herhaling vatbaar.

Op 6 juli hadden we, als afsluiting van de repetities, ons interne solistenconcours. En ook de jeugd deed daar natuurlijk weer aan mee. Prachtig zoals (bijna) iedereen fanatiek op het door hem/haar te spelen nummer heeft gestudeerd. En je moet het maar durven om voor publiek te spelen. De prijs, een beker die je voor altijd op de schoorsteenmantel of in je kamer kunt zetten,  werd gewonnen door : bij de jeugd Jardi Wester, bij de jeugd die al meespeelt met het grote muziekkorps Finnie de Boer en bij de senioren door een zeer verraste Gosse de Boer met dochter  Richtsje, die samen een heel mooi duet speelden.  Jardi en Finnie hebben natuurlijk trots de beker de volgende dag geshowd op school en dat was helemaal terecht.

Op onze website staan veel mooie foto’s van zowel 2 als 6 juli. De moeite waard om even te kijken.

Met afstand het belangrijkste “evenement” voor ons dit seizoen was natuurlijk het huwelijk op 7 juli van onze voorzitter Johan Wedzinga met zijn Lianne. We hebben met veel plezier het feest opgevuld met onze muziek en met een mooi lied, solo gezongen door Jan Anne, soms geholpen door Alex en bij het refrein deden we allemaal mee. De tekst kwam uit de dichtader van Gosse. 

Op 14 juli hebben we het seizoen afgesloten met een heerlijke bbq, georganiseerd door Corine en Richtsje, met enige hulp van heit Renze en heit Gosse. Het was heel gezellig en, toen het begon te regenen, lekker droog en warm in de tent.

Op 9 augustus waren Jan en Tjits de Boer de Boer 50 jaar getrouwd. Natuurlijk hebben we hen een serenade gebracht, want Jan en Tjits zijn de trotse stamouders van veel van onze muzikanten. Daarna voorzagen Jan en Tjits ons rijkelijk van drank, ijs en eten. Het werd een heel gezellige avond.

   

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen