In de Barte januari 2018

Zaterdag 18 november hadden wij weer ons kroegconcert in zaal Café Aans, deze keer met de solistische medewerking van multi-instrumentalist en zanger Folkert-Hans Tolsma. De voormalige karakteristieke boerderij, waarvan de schuur verbouwd is tot een prachtige, multi-functionele zaal, met bar en podium en met nog een aantal goed bewaard gebleven fraaie authentieke elementen (zo omschrijf je dat, Chris), zat helemaal vol. Ook de jeugd van de Toneelvereniging (Jente Nijboer, Ilse Postma, Baukje Paulusma, Abby van der Mei, Jelle Bouma, Wessel de Wagt, met hulp van Anny en Gauke van der Mei, schmink en licht/geluid en Tseard Jager en Trienke Reitsma, regie) had een prachtig aandeel. Ze legden ons uit hoe logica in elkaar zit. De uitleg was zeer verrassend en de climax kwam toen bleek dat onze dirigent geen aquarium, ja zelfs geen enkele goudvis had.  Wie er geweest is zal vast nog grinniken om de uitleg. En natuurlijk was er een aandeel van onze eigen jeugd, bestaande uit Richtsje, Corine, Wieke, Finnie, Tija (allemaal : De Boer), Jardi Wester en Aaldert Kroes. We speelden, samen met de solist, alle mogelijke muziekstijlen, van de Cha Cha Cha tot Jan(tje) Smit. Ja, die van die brilreclame. Ons lid Eise Huizinga werd, tot zijn grote verrassing, nog in het zonnetje gezet omdat hij al ruim 60 jaar muzikant is, waarvan ruim 10 jaar lid van Halleluja.

DSC 1312

 

Het einde was knallend en wie nog aardig wat haar op zijn of haar hoofd heeft (zoals de schrijver van dit stukje) zal nog dagenlang confetti daar uit of uit de kleren gehaald hebben.  Ook na het concert bleef het nog heel lang erg gezellig.

Bij de jaarlijkse intocht van Sinterklaas waren we natuurlijk ook weer present. En ja, wij krijgen ook altijd weer pepernoten en ander lekkers, er is altijd wel een zwarte Piet die daar voor zorgt. En dat stellen wij zeer op prijs. En na afloop heerlijke koffie of wat sterkers, dat valt er altijd goed in, zeker wanneer het koud is.

Op 21 december hebben wij ons kunnen  laten horen bij de Krystkuier, een prachtig gebeuren. Het dorp kreeg de Bijbelse naam Bethlehem, er was een echte heraut van de keizer en er was een prachtige route uitgezet met gidsen. Het was wel koud voor ons omdat we stil zaten, maar als je meer kleren had aangetrokken dan zomersokjes en een spijkerbroek met gaten (wie was dat ook al weer …..) of zo nu en dan de sleigh bells mocht bespelen dan was het prima te doen. En ook Minke de Boer, die we tijdelijk aan Engeland hebben uitgeleend, kon weer haar partij meeblazen en dat was direct te merken. 

De eerste voorbereidingen voor het grote Dorpsfeest hebben we inmiddels ook getroffen. Verder verklappen we nog niets, want dan zou de aardigheid er al af zijn. Meestal heb je bij de voorbereidingen minstens zo veel plezier als bij de uiteindelijke uitvoering.   

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen