In de Barte mei 2018

Op 27 maart mocht de jeugd weer hun muziek laten horen bij de broodmaaltijd die door de Diaconie van de PKN-kerk werd georganiseerd. En Corine, Richtsje, TiJa, Finnie, Wieke en Jardi hebben zich weer van hun goede kant laten horen. Voor Corine en Finnie was het een soort van try-out concert. Corine doet in juni examen voor het C-diploma en Finnie voor het A-diploma. En beiden speelden de stukken (etude’s) die ze dan ook gaan spelen. Zo konden ze ook mooi even oefenen voor publiek. Door de aanwezigen werd het optreden steeds beloond met applaus en aan het eind kregen we allemaal, inclusief de dirigent, een heerlijke chocolade-paashaas.
Op 6 april deden TiJa, Finnie en Wieke mee aan het Spavo4Kids. Met een muziekkorps van ongeveer 70 voornamelijk jeugdige leden moesten ze in 2 uur totaal 8 liedjes instuderen en de zang daarbij begeleiden. Het geheel werd, afgewisseld met sterke verhalen van Jan Hepkes, heel mooi uitgevoerd.
Op 7 april hadden wij een behoorlijk intensieve studiemorgen ivm onze deelname aan het Spikerfestival. Er werd echt serieus geoefend en het resultaat van al die inspanningen leest u verderop.
Ons jeugdproject heeft 3 nieuwe jeugdleerlingen opgeleverd en dat vinden wij natuurlijk prachtig. Levina (cornet), Hilarius (trombone) en Jan-Willem (bugel) zijn ook direct in april al gestart met hun lessen. We gaan er van uit dat ze aan het maken van muziek evenveel plezier beleven als wij, want plezier er in is het belangrijkst.
Ook hebben we met de school De Frissel een afspraak dat we vanaf het volgende schooljaar een gezamenlijk project zullen starten voor groep 6. Het is heel mooi dat we dat samen kunnen doen, dat is ook in het belang van de brassband en dus in het belang van het dorp. Want wij spelen nog graag bij gelegenheden waarbij we worden gevraagd en natuurlijk bij onze eigen activiteiten en concerten. En de jeugd leert zo ook hoe leuk het is om samen muziek te maken.
Op 20 april hebben we meegedaan aan het Spikerfestival. Waren we vorig jaar al “uut de skroeven” toen we 3 bronzen spikers wonnen, dit jaar hebben we onszelf nog meer overtroffen. Onze solist op een spiksplinternieuwe escornet, Joop Pietersma, won de gouden spiker en zowel met het verplichte werk als met de totaalscore wonnen wij 2 keer een zilveren spiker !!

 

SpikerJoop

 

Op de foto houdt Joop de prijzen omhoog op een passend dienblad en heeft hij een bijbehorend drankje in de andere hand.
Wat nu nog rest is 3 keer een gouden spiker. Daarover mijmerend : als we volgend jaar de enige brassband zijn in onze divisie dan zijn we zeker van 3 keer goud, dus als we, naar goed Dokkum’s voorbeeld, dan enkele wegen naar Ureterp blokkeren …..
Nu we prijzen gaan winnen voelen we weer sterk het gemis van onze, door houtwormen opgesoupeerde medaillekast. Hebt u toevallig een kast die daar geschikt voor zou zijn en die u wel kwijt wilt ? Of bent u zo handig dat u een medaillekast voor ons kunt maken ? Neem dan contact met ons op. Bij de overhandiging brengen we u vast wel een kleine serenade.

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen