In de Barte januari 2016

 

Dubbelconcert brassband Halleluja, fanfare Excelsior uit Burgwerd en de jeugdmuzikanten.

Op 7 november hadden wij dit mooie concert. De kerk was goed gevuld en dat speelt altijd heel lekker. De verloting in de pauze was een succes, bedankt voor uw bijdrage daarin. Onze dirigent Ellis Nijdam had het ’s middags via een huishoudtrapje wat hogerop gezocht maar dat werd direct afgestraft, ze viel er van af. Maar met enige hoofdpijn (dat had dus niets te maken met eventuele foute noten van onze kant) ging het toch goed.

Op 11 en 21 november hebben we met veel plezier meegewerkt aan het feest van Sint Maarten en aan de intocht van Sinterklaas. De tekst uit het liedje “Nu hij ’t weer zo lelijk vindt (2x)” was ook dubbel van toepassing. Maar natuurlijk liet Sinterklaas ons niet in de steek en hij liet zich door ’t weer niet weerhouden. Weliswaar kwam hij van de andere kant dan gebruikelijk en werd hij eerst voor een zwerver aangezien, maar dat heeft mogelijk met de hoge leeftijd van Sinterklaas te maken. Wij zaten niet warm maar gelukkig wel droog op een kar.

Op 11 december hebben we met een groepje muzikanten gespeeld bij de Kerstfair in het Verzorgingstehuis De Wiken in Drachten. Dat werd een gewaardeerde bijdrage aan het feest. Er was voor ons genoeg te drinken en we kregen ook nog een heerlijke wafel met een grote dot slagroom en met warme kersen. We hadden ook nog 2 gastmuzikanten, Aaldert (cornet) en Sjoukje (sleigh bells) en hun meespelen, zonder dat ze van te voren met ons hadden geoefend, was prima. Kerstliederen spelen met een klein groepje paste daar heel goed, ook wij als muzikanten vonden het mooi en sfeervol om te doen.

 

Kerstconcert 13 december.

Ons Kerstconcert waaraan meewerkten het koor Blide Stimmen, onder leiding van Piet Marinus, jeugd van De Wyngert onder leiding van meester Klazenga, de jeugdmuzikanten onder leiding van Wander Hoen en, last but not least, natuurlijk de brassband onder leiding van Ellis Nijdam, was zeer geslaagd. De kerk zat mooi vol en dat alleen al gaf een prima en feestelijke sfeer. Voeg daarbij nog de fraaie Kerstversieringen in de kerk, de heerlijke koffie/thee/poeiermolke met Kerst-traktatie vooraf en de middag was al geslaagd. Ons lid Ans Kroes liet zien dat je ook muziekinstrumenten kunt verfraaien tot prachtige bloemstukken.

En van meester Klazenga leerden we dat kinderen afwisselend zowel engeltjes als herders kunnen zijn.

Kortom, een concert dat zeker voor herhaling vatbaar is.

De boekjes met kortingsbonnen zijn inmiddels verkocht. We hopen dat u gebruik maakt van de kortingsbonnen, want dat levert u het eerste voordeel in het nieuwe jaar op. En : hoe meer bonnen er worden ingeleverd bij de ondernemers, hoe groter de kans dat de ondernemers een volgende keer weer mee willen doen.

Een deel van de jeugdmuzikanten heeft nog meegespeeld bij de viering van het Kerstfeest in het Suyderhuys in Surhuisterveen op 24 december. In de Kerstmorgen hebt u ons nog kunnen horen bij het spelen van Kerstliederen op straat en we hebben de Kerstviering in de kerk op Eerste Kerstdag mogen begeleiden.

Vanuit het muziekkorps wensen wij u en allen die u lief en dierbaar zijn een goed en vooral gezond 2016 toe. Wij zullen zorgen dat we regelmatig onze muziek laten horen en we wensen u toe dat u er nog lang naar mag luisteren en van mag genieten.    

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen