In de Barte maart 2015

 

Onze actie met de boekjes met kortingsbonnen is weer heel goed verlopen. Hartelijk dank als u van ons één of meerdere boekjes hebt gekocht. Wij hebben de opbrengst zeker nodig en u kunt de bonnen gebruiken om korting te krijgen bij de winkeliers.

De prijswinnaars van de verloting die er dit jaar voor het eerst aan gekoppeld was zijn ook bekend. Ons ere-lid Freek de Vegt heeft de winnende bonnen getrokken en hij deed dat op de van hem bekende humoristische maar volstrekt eerlijke manier.

De winnaars waren dit jaar : eerste prijs € 100,- mevr. A. de Boer , tweede prijs € 50,- mevr. N. Leistra, beide te Drachtstercompagnie en de derde prijs € 25,- ging naar mevr. W. Riemersma te Buitenpost. Allemaal van harte gefeliciteerd, als het goed is dan hebt u uw prijs inmiddels ontvangen en misschien ook al wel weer uitgegeven. Op de foto ontbreekt mevr. Riemersma. 

En als u geen prijs hebt gewonnen deze keer, dan niet getreurd. Eind dit jaar komen we weer bij u  langs met de bonnenboekjes en dan hebt u bij de volgende verloting wellicht wel een prijs.

Op 31 januari hebben we meegedaan aan het Smallingerland Festival dat deze keer in Boornbergum werd gehouden. We hebben gespeeld voor wat we inmiddels waard zijn en dat is toch al heel wat. Enkele kreten uit het jury-verslag, behorend bij de verschillende nummers : mooie sfeer en mooie lijn, klank is ook goed, prima flugelhorn, leuke muziek, vanaf B uitstekend spel,  prima sound tenor en trombone, uitstekend naar het slot toe gewerkt, cornetjes op A meer durven, lucht achter de tong, veel detail en dynamiek prima, goede energie, mooie opbouw naar het slot, wordt met veel plezier gemusiceerd. En tot slot : met plezier geluisterd !!

Wat wil je als muziekkorps nog meer ? Hier kun je mee thuis komen. Er zullen misschien ook nog wat kritische puntjes in het jury-verslag hebben gestaan maar door het dokters-handschrift van de jury waren die puntjes voor ons helaas volstrekt onleesbaar.  

Op 5 februari hielden we onze jaarvergadering. Onze secretaresse Mirjam had weer een prachtig, met gevoel voor humor geschreven verslag gemaakt van onze activiteiten in 2014. Ja, wij zijn serieus met muziek bezig maar lachen ook regelmatig zowel tijdens de repetities als tijdens andere gelegenheden. Ons humor-hoogtepunt bereiken we meestal tijdens de nazit na de repetitie. 

Diverse leden zijn niet alleen muzikant maar vervullen ook andere taken binnen het muziekkorps. En dat is heel belangrijk, het is ook onmisbaar voor het goed functioneren van het muziekkorps en het wordt zeer gewaardeerd.

De jeugdleden hadden voor het eerst dit jaar ook een aantal activiteiten en daar gaan we in 2015 weer mee verder. Dit jaar kunnen ze ook mee doen aan ons eigen solistenconcours in juni.  

Is het muziekkorps de weg kwijt ? Of horen we daar een valse noot ? Of is het ritme-gevoel helemaal verdwenen ? Dat kun je misschien denken omdat wij op zaterdag 25 april een concert geven met prachtige, speciaal voor brassband bewerkte Popmuziek. U/jij kunt o.a. luisteren naar nummers van Queen, Robbie Williams, Birdy en vele anderen. Je kunt dus zomaar Freddy Mercury, The Blues Brothers en andere popsterren letterlijk voorbij zien komen en je kunt hun muziek horen. Laat je dus eens lekker verrassen. Er is voor elk wat wils. De muziek is prettig om naar te luisteren zowel voor de vaste bezoekers van onze concerten als voor mensen die misschien wat minder bij onze concerten zijn geweest. Je hoort niet alleen de muzikanten, je hoort ook een zanger en/of zangeres (dat blijft nog een extra verrassing) en ook onze eigen jeugdmuzikanten hebben een aandeel. Het concert wordt gehouden in de zaal van Café Aans en begint om 19.30 uur. En : de toegang is gratis ! Maar we willen wel graag dat u uw beurs meeneemt want er is een mooie verloting waarbij prachtige en lekkere prijzen te winnen zijn.  Wij zien u/jou er graag en je leert ons op een heel andere manier kennen, met nog een speciale rol voor muzikanten met acteer-talent.         

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen