In de Barte september 2016

Op 12 juni hebben wij weer ons zo langzamerhand traditionele koffieconcert, gehouden in De Nije Kompe. De koffie was weer heerlijk en er werd enthousiast naar de muziek geluisterd. Zeker voor herhaling vatbaar.

Diploma’s !!

Ja, ook in de muziek kun je een diploma halen en gelukkig doen onze jeugdmuzikanten dat ook. Het A-diploma is gehaald door Tija en het B-diploma door Richtsje en Corine. Van alle 3 is de achternaam  De Boer, dus dat maakt het wel gemakkelijk maar niet duidelijk uit welk nest ze komen. Omdat we toch graag willen weten : fan wa bisto ien, hierbij enige uitleg : Tija is de jongste dochter van Jan Anne en Tjits, Richtsje is de oudste dochter van Gosse en Marianne en Corine is de derde dochter van Renze en Anja. En Tija en Corine zijn nichtjes. Zo, dan bent u weer helemaal op de hoogte. En ze hebben de muzikale genen dus van hun heit meegekregen

Solistenconcours. De laatste repetitie is al jaren een intern solistenconcours. En de jeugd doet daar ook volop aan mee en dat maakt het heel gezellig en leuk. De jury was dit jaar niet onze dirigent Ellis Nijdam maar haar echtgenoot John Blanken, ook een muzikaal genie. En iedereen die mee deed had heel goed geoefend. Zussen speelden een duet, ouders maakten samen met kinderen muziek, er werd solistisch opgetreden, zodat het een heel mooie avond werd. U bent natuurlijk nieuwgierig naar de winnaars. Dat waren : bij de jeugd Tija de Boer (cornet) en bij de meer ervaren muzikanten Ans Kroes (bariton).  Maar eigenlijk was iedereen die mee deed een winnaar, want het valt niet mee om voor zo veel kritische muzikanten en een uiterst deskundige jury je zenuwen in bedwang te houden.

Afsluiting van het seizoen.

Deze keer deels iets heel anders, namelijk ’s middags met kano’s De Leyen op. En dat werd een feest. Voor sommigen erg nat en koud, anderen kwamen met veel sterke verhalen terug. Zoals de ontmoeting met een snoek die bijna net zo lang was als de kano, paren in de 2-persoons kano’s die elk een andere kant uit wilden, de moeilijkheden  bij het in- en uitstappen enz. enz.

Maar de kou werd ’s avonds al snel verdreven bij de zoals altijd zeer gezellige bbq. Deze keer hielden we dat bij BOL.BRONSEMA in een mooie binnenruimte. En dat was nodig ook, want soms viel de regen met bakken uit de lucht.

Samengaan basisscholen.

Ook daar mochten we op 11 juli het feest opvrolijken. De grote foto op de voorpagina van de Leeuwarder Courant van de lawaaioptocht met groot in beeld ons jeugdlid Jardi Wester met zijn bariton kunt u niet hebben gemist. En als u die foto wel hebt gemist dan staat de foto hieronder ook. 

LC130716

En na de vakantie gaan we weer vol goede moed en met veel plezier op naar de 100 jaar. 

     

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen