In de Barte januari 2017

We hebben weer aan heel wat activiteiten mee kunnen doen. En ook hebben we zelf 2 concerten  georganiseerd.

Het begon met het spelen tijdens Sint Maarten. Daarna volgde de altijd weer spectaculaire en spannende intocht van de andere heilige, Sint Nicolaas, die na de tocht nog gezellig met ons bij de bar aanwezig was. Wat een gewone man is dat toch.

Op 26 november hadden we een dubbelconcert met de brassband uit Damwoude, mooi aan elkaar gepraat door de heer Verbeek. Het was een geslaagde avond met veel mooie muziek, een verloting en een bijdrage van de jeugd. Die kon daarin zelf laten horen hoe goed ze al kunnen spelen. Je moet het maar durven !! Maar voor Mart (met heit Alex), Wieke, Finnie, Corine, Richtsje en Tija was het geen enkel probleem. En Jardi en Aaldert vulden het prima aan toen we met elkaar speelden.  

hannabol

Op de avond van dit concert bevielen ons lid Mirjam en haar Gerard samen van een prachtige dochter, Hanna. En ze maken het alle 3 gelukkig heel goed. We gaan er van uit dat er weer een toekomstige muzikante bij gekomen is. Hanna heeft al even haar opwachting gemaakt in de kerk, op het scherm via de beamer.

Onze dirigente Ellis Nijdam heeft aangegeven dat ze aan het eind van dit jaar bij ons stopt als dirigente. We moeten dus op zoek naar een nieuwe dirigent(e). Dat zal vast wel weer lukken, we zijn een gezellige club en we doen ons best om een bepaald niveau te halen, maar we hoeven niet naar de kampioensdivisie.  We hebben bovendien op dit moment een zo goed als complete bezetting en dat is ook belangrijk. We missen alleen nog een slagwerker. Dus ben je slagwerker en voel je er wel iets voor om bij ons te spelen, kom dan eens geheel vrijblijvend langs op een repetitie op donderdagavond. Extra pluspunt bij ons : de nazit is ook altijd heel gezellig.

Op 15 december hebben we gespeeld bij de Kerstviering van de bejaardensoos. Het was verrassend om te constateren hoe lenig, snel en in het goede ritme een aantal “bejaarden” nog om konden gaan met de sleigh bells. We eindigden samen met het zingen en spelen van We wish you a merry Christmas and a Happy New Year.

En dat wensen we u natuurlijk allemaal toe.

Op 18 december hadden we ons Kerstconcert met natuurlijk weer deelname van de jeugd van De Frissel, o.l.v. meester Klazenga en van de jeugd van ons muziekkorps. Jan Jille kon zich daarbij op het slagwerk en als solist op de sleigh bells ook weer even laten horen en dat ging prima. Wieke en Finnie hadden het druk, ze speelden mee en zongen ook mee met hun school. De jeugd er zo actief bij, zowel zingend (je stem is ook een instrument) als spelend geeft altijd een extra dimensie. 

Dit jaar hebben we de dienst op Kerstavond in Drachtstercompagnie weer begeleid, hebben we op Eerste Kerstdag om 6 uur u weer prettig wakker gemaakt met prachtige Kerstmuziek en hebben we daarna de dienst in Boelenslaan begeleid.

En dan is het nu even tijd voor rust en voor het zoeken naar en vinden van een nieuwe dirigent. 

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen